Blogg

view:  full / summary

Diverse

Posted on May 4, 2018 at 5:00 AM Comments comments (0)


Oj idag är det 4 maj. Våren är på gång, men det är fortfarande väldigt kallt i vindarna. Nu har nya motorvägsavfarten öppnats 200 m från huset, men det funkar bra. Nackdelen är att jag får gå på den högt trafikerade nya vägen för att ta mig runt på mina hundpromenader, + att det blir dubbelt så långt för att ta mig upp till promenadvägarna vid gården Sandhagen. Se länk https://www.trafikverket.se/nara-dig/Stockholm/projekt-i-stockholms-lan/E18-trafikplats-Kockbacka/" target="_blank">http://https://www.trafikverket.se/nara-dig/Stockholm/projekt-i-stockholms-lan/E18-trafikplats-Kockbacka/

Invigningen var 3 maj med bandklippning o raggarturför kommunalrådet Camilla Jansson se länk https://photos.google.com/share/AF1QipMhE9WTci3BesKgYqIWp_Tgqd-GRHk0vaIBW7Q0FsB24MpXLUzZmlOQ3fBJJrh18Q?key=c2J2clFTQnlkMXVRVlFzSW1qUDlCTW9zeGpxQnh3" target="_blank">http://https://photos.google.com/share/AF1QipMhE9WTci3BesKgYqIWp_Tgqd-GRHk0vaIBW7Q0FsB24MpXLUzZmlOQ3fBJJrh18Q?key=c2J2clFTQnlkMXVRVlFzSW1qUDlCTW9zeGpxQnh3


Jag har en höna nu som ligger på ca 6 ägg, hon har aldrig fått ruva förut så jag låter henne hållas, fast jag helst inte vill ha besväret. Fåren ska klippas  den 16e o sedan släppas på vårt egen nya beteshage som vi fått av kommunen. Äntligen är den klar, det är ett himla jobb att sätta upp stolp o nät+att det kostar, men nu är det klart.

Jag har äntligen fått en läkare att skriva en remiss till ett rehab (efter alla år jag bett om). Jag föreslog Mälargården i Sigtuna. Har en kompis som varit där i tio dagar. Få se nu om de tar in mig som "bara" har värk o utmattning.


Diverse

Posted on March 12, 2018 at 11:25 AM Comments comments (0)

Idag tisdag 13 mars är det mulet, blött o grått. Annars har det hela februari o börjn av mars varit riktig vinter, äntligen. Jag gillar när det är snö o lite kallt, en del snöoväder har det ockå varit, speciellt i södra Sverige. Blues , jag o min kamrat LAILA har varit på klubben o tränat en stund i vårt lilla träningsrum. Iaf en gång i veckn är vi där, men promenader tar jag o hundarna givetvis varje dag minst två ggr.

Det är tufft nu med utgödsling av djuren, eftersom det är fuktigt så får jag mocka sgs varje dag åtminstone åt hönsen. Fåren her det mest geggigt runt matplatsen, så det börjar bli tungt att få bort gödseln. 

Kören har börjat o vi var häromveckan o sjöng för ett äldreboende här i Bro, alltid tacksamt. Snrt ska vi även sjung i vår kyrka, som invigs efetr ett års fuktrenovering. Det är riktigt roligt att sjung i kör. 

Den där kursen jag gick på med Blues är slut nu o jag gick inte sista gången, för det var sådant snöoväder, så det var nog lika bra det. Jag har inget hört ifrån intruktören, så var det med det. Skulle vilja hitta ngt hundläger till sommaren eller våren bara ett par dagar, men det är jättesvårt att hitt, de flesta vänder sig till ungdomar.

En tråkig sak hände här för några veckor sedan, Blues pappa blev överkörd, de bor i Köping. 

I år fyller SBK hundra år o vi ska ha en del aktiviteter i maj för att fira det

Nu sover hundarna gott efter att ha varit ute i snön, o så har de ätit sig mätta nu. Blues han ligger hopkrupen i en köksstol, o Wille i köksssoffan. Apropå mat så har jag köpt dietfoder nu till dem, jag ska ha ner de 1 kg var. Själv har jag gått ner 7 kg sedan novembero mitt blosocker har gått ner, känns bra. Jag äter bara kaffebröd en gång i veckan+ att jag äter mycket rotfrukter( som jag aldrig gillt förr) och det har givit resultat,.

diverse

Posted on February 12, 2018 at 2:20 PM Comments comments (0)

Nu har det gått en månad sedan sist. Sista veckorna har vi haft en lagom bra vinter, lite vitt på backen o några minusgrader. Men just idag så börjar det att regna o blåsa, riktigt skitväder. Jag har varit två ggr med Blues på kursen i Litslena. Det är en stor hall, som ett hangar, spån på golvet o plåttak,så det ärganska kallt, men funkar bra. Att jag går med Blues är för att ha lite störning på honom med andra hundarna o folk. Nu är vi bara 6 st men det blir ändå lite störning för honom. Vad det gäller moment o kontaktövningar så är det inga problem. Det går fort att åka dit, bara det inte snöar o är oväder. Jag gllar inte att köra i mörker o snöyra....

Februari är årsmötenas månad, och jag var på Enköpings BK i helgen. Nästa vecka är det dags för Bro-Håbos o föreningen Kulturbojens årsmöte. 

I morse vaknade jag med världens värk i kroppen igen, från nacken, ner i ryggraden o ut i benen. Det är konstigt, man lägger sig på kvällen o mår ganska bra, somnar bra osv. o så när jag vaknar är jag riktigt jävla dålig, hur f-n kan det vara så. Men det är bara att stappla ut till djuren o ge det de ska ha, o sedan få igång kroppen med promenad. Seg i huvudet o dötrött, ja det är egendomligt med denna sjukdom fibron.Svårt att förstå för utomstående. 

Vi har haft varg gått förbi häruppe i förra veckan, en granne såg den gå utefter planket vid nya motorvägsavfarten. 

Nya året 2018

Posted on January 12, 2018 at 2:30 PM Comments comments (0)

Jaha, då är vi inne på ett nytt år igen. Jul o nyår har varit lugnt, allt för lugnt för mig tycker jag. Vi var på julbord på Djurgården dagarna innan jul och så var vi på några biografer o såg nyaste filmerna, vilket vi har som lite tradition numera, med barn o barnbarn. 

Någon vit jul blev det ju inte,men det börjar vi bli vana vid numera härnere i Stockholm. Däremot hos dotra i Sundsvall, där är det jättemycket snö o riktigt kallt. 

Andra dottern som bor i Spånga, de var till Åre över julen o ddå hade vi Sigge här hemma. Han blir 14 år nu i vår o är fortfarande lika springtokig som vanligt. Han har fått ngn slags knöl vid analen, som var blodfylld tidigare, så vi vet ju inte hur länge han hänger md. Men han är med då dotra springer sina träningsrundor. Helt otroligt.

Våra hundar är det som vanligt med, som tur är. Wille har sitt hö ben med artros o gillar att vara hemma då det regnar o är busväder. Men på morgnarna då leker o busar han, o så tar han en lekvända även på kvällen. 

Fåren mår bra, jag har rengjort o smörjt in deras klövar pga den blöta vintern. Det blir så blött o geggigt så de tår ju mycket ute i blötan. Inte alltid de går in i sitt hus, där är det torrt o fint. Mockar ut ofta lite i taget o fyller på med halm.

Själv har jag inte mått så bra denna vinter, värk i mina ben o fötter, så ett taag tänkte jag skaffa mig en sk. scooter att åka på. Men så kom jag på att var ska jag åka med den?? Nya motorvägsavfarten som blir klar om ca en månad, där får man varken gå eller cykla på. Vi blir liksom instängda här nu vad det gäller promenad neråt samhället. Jag får väl ta bilen då jag ska ut med hundarna. Avfarten går ca 200 m ifrån vår tomt, men grannen är det värre ca 100 m till vägen. Den här vägen kommer att bli väldigt belastad, bla. kommer alla tunga transporter ifrån KF lagret att gå här. Inte mycket att göra åt, bara se glad ut.

Idag fick vi avliva en äldre höna som var vinglig o kraftlös. Vi får väldigt mycket ägg nu, de satte fart till jul med äggproduktionen.

Jag är helt galen, har anmält mig till en hundkurs, Startklass i Litslena !!! ganska långt att åka, mitt ute på landdet på ett gärde har de en hall. Blir det inte snöoväder så ska jag väl fixa det. De är Blues som ska gå den, ngt måste jag göra med hunderiet tycker jag. Har blivit dålig på det sista året. Det är tråkigt att det inte går att få in bilder här i bloggen numera.Gå in o titta i Photogallery eller bilder i sidan Photon. 

Nu ska jag lägga mig o titta på en serie jag följer på Netflix, ha det så gott o var rädd om djuren

Hälsar Nettan

Juletider

Posted on December 19, 2017 at 12:10 PM Comments comments (0)

Nu är det bara ett par dagar till julafton o sedan vänder det o blir ljusare tider.Just nu är jag bättre i benen, jag tar en magnesiumtablett till natten. Men min högerfot hänger inte riktigt med vissa dagar, o då blir jag halt igen.

”Min” kör har haft uppträdande med vackra julsånger o det var jättekul. Härligt att sjunga, bla. Sjöng vi Carolas, I min famn o det var inte ett öga torrt. Så sjöng vi även Rudolf med röda mulen o en del andra jullåtar, 9 st totalt. Nu är det uppehåll med kören till i januari, å börjar vi träna in nya låtar för att sedan uppträda på äldreboenden här i kommunen.

Jag var till klubbsstugan idag o satte upp en ljusstake i fönstret, ddet var ingen som gjort det i år. Även om det inte är några aktiviteter nu, så ser det trevligt ut.


Dagen

Posted on November 27, 2017 at 4:10 AM Comments comments (0)

Dagen börjar som vanligt med fruktansvärd värk i benhinnorna o under fötterna. Smörjer in mig med Tigerbalsam i ryggslut o knän. Tar mig ner till djuren, men det är inte lätt att gå då fotsulorna värker så. 

I helgen var vi uppe i Kulturhuset olyssna på  Sextetten med Gubbröra som hade alla fina låtar i sin repertoar, det var Evert Taube o Ove Törnquist bla.Jätteroligt men det är väl mest det man orkar numera. Funderar starkt på att skaffa en skoter att köra då det funkar med vädret.

Vet inte riktigt hur länge jag ska  orka med denna värk o läkaren skyller bara på fibro ovsett vad det är. Mediccinen jag fick gör mig liksom bedövad o det känns inte så bra. Skiter i den. 

Idag är det varmbad som gäller, det ser ut att bli ett bra väder, solen försöker ta sig fram o det är barmark. Tuppen den äldste jagar den yngr som vanligt, förstår inte att alla tuppar ska hålla på så där....

Nu ska jag kämpa mig ut med hundarna innan jagåker till badet.


HA EN BRA DAG alla ni som kan o inte kan....

Kram  på er

Mörker o regn

Posted on November 23, 2017 at 1:40 PM Comments comments (0)

Idag har vi varit till hundklubben o tränat lite lydnad med Blues. Wille fick också köra lite o han blir så glad. Däremot gillar han inte att vara på klubben för det smäller en del från Livgardet. Så när Wille fick sitta i bilen o vänta, då hade han bitit sönder en plastkasse i småbitar. Han blir så orolig, lilla gubben. Tror det är åldern, han vaknar också en gång varje natt o ska ut, och när han kommer in så är han jättepigg o busar o vill ha godis…

Jag har fått en ny medicin nu igen att prova mot värken, få se hur länge jag tar den. Den hemska värken har avtagit iaf, men vet inte hur medicinen kan påverka mig på lång sikt. Det är en epilepsimedicin. Min värk har varit, som om man tänker sig att min hud är för trång, det värker alltså i HELA kroppen, det stramar liksom.

Vi hade lite vitt här i ett par dagar, men nu har det regnat o är lika mörkt igen. Jag har julpyntat ute nu, det är nästan roligare än att pynta inne. Ska inte göra s mycket inne i år, mest ljusslingor i genomskinliga vaser, det tycker jag är snyggt.Dagen

Posted on November 9, 2017 at 12:35 PM Comments comments (0)

Ingen rolig dag idag o inte heller natten som varit. Vaknade stup i kvarten av att mina ben värker och bränner samtidigt som de är iskalla. Somnade framåt småtimmarna o blev väckt av Wille. Kavade mig upp o gick till djuren. Men sedan var jag tvungen att lägga mig en timme till, helt slut

Tog mig runt hundpromenad i Aspviksskogen, ett ben före det andra. Trött hela dagen, nu hoppas jag att jag får sova utan värk i natt. Inte kul detta, kan det vara ngt som klämmer i ryggraden……

I helgen som var fick iaf hundarna göra en del uppletande i skogen. Hundarna går det ingen nöd på 

Nu är det storm utanför fönstret o så det hemska mörkret. Roligt iaf med kören som jag är med i nu. Vi har börjat med julsångerna  

Tyvärr får jag inte in bilder här, Photobucket där jag laddar upp bildeern vill ha betalt numera. Men ni kan kolla i fotoalbumen längst ner i hemsidanHA DET GOTT 


knstigt ibland får jag in de

Projekt Doris

Posted on October 15, 2017 at 1:10 PM Comments comments (0)

De finns ett forskningsprojekt som heter Doris, där vissa utvalda testas för diabetes. För 20 år sedan var jag med där o blev nu kallad igen i veckan. Det gick ju bra, förutom sköterskan en han, skulle ta blod i armvecket. Tre stick i hö arm, inget blod, två stick i vä armveck, inget blod. Då sa jag till honom att ta i handen, INGET blod... Slutligen hämtade han en kollega, en tjej, ett stick i vä arm o 4 rör blod. Där ser man. Hade det varit ngn annan så hade väl killen som stack nålen i en så många ggr åkt på en propp.....

Idag har fåren blivit klippta o är så rena o fina nu. CA 7 kg ull har jag nu till försäljning. Men det är ingen förtjänst, det kostar en del att få de klippta.

Nu är alla dynor o kuddar intagna för denna säsong. 

Vi har en rådjursfamilj som har gått på gärdet bredvid oss o betat nu i ett par veckor. Stubben är kvar, så de hittar nog en del havre o gräs på baacken. De är så söta, bara tittar på oss då vi är ute, inte rädda alls, känner sig nog trygga.

Livet

Posted on October 6, 2017 at 4:05 PM Comments comments (0)

Det är mycket som ska göras o hinnas med. Var på återbesök med Blues, det håller på att läkas i munnen på honom, vetten tog tre tänder för 10 dagar sedan o han har stygn kvar, som ska går bort av sig själva. Bara hoppas på att det fortsätter att läka trots sista antibiotikatabletten. Vettan säger att man ska borsta tänderna VARJE dag. Jag borstar hundarn en gång i veckan, men det sa vetten att det inte gör ngn nytta. Hur ska man hinna med allt. Så ska jag själv sköta mig, jag har fått diagnos diabetes 2, inte kul. Jag ligger precis ovanför gränsen med godkänt sockervärde. Min försäkring jag haft gick ut då jag fyllde 65, förra året. Om jag nu skulle ha diabetes, å hade jag ju kunnat fått det förra året, för då hade jag fått 420 000 kr av min sjukförsäkring. Det är ju typiskt att den går ur då man blir pensionär.... Nu har jag börjat med kortison igen, inte ngn hög dos men ändå. Jag kan ju inte gå o röra mig o det blir bättre med kortisonet. Det är som att välja mellan pest o kolera. Kortisonet höjer nämligen sockret.

Det är mycket nu, ska till tandläkaren, går på träning i varmbassäng med en grupp, besök till diabetessköterska , o så ska jag på en ögonbottenröntgen. Peppar peppar, så sover jag bra nu, det är perioder då det inte funkar bra heller. Nej jag ska inte klaga. 

Fåren ska klippas nästa helg, hönsen lägger inte ett enda ägg just nu, men ruggar så hela hönshuset är fullt med fjädrar varje morgon..

Dags att ta in pelargonerna nu, då de blommar som bäst för det börjar bli kallare nu på nätterna+ att alla dynor ska upp på vinden.

Jag tränar lite som jag kallar aktivitetsbana till hundarna då jag är på hundklubben. Det är lite av varje de får göra, både hinder, gå på pallar, snurra runt, en del rallyskyltar osv. Ingen tävling, men de blir iaf aktiverade, grabbarna. 

Den här hemsidn börjar bli så f-baskat tungrodd, men att byta, vilket jobb det kulle bli att föra över hela NettansCorner till ngt annat ställe.

Hoppas ni har det bra och var rädd om djuren.


Här är Mona o Blues då jag sist var upp till Sundsvall


Rss_feed