Blogg

view:  full / summary

Nya året 2018

Posted on January 12, 2018 at 2:30 PM Comments comments (0)

Jaha, då är vi inne på ett nytt år igen. Jul o nyår har varit lugnt, allt för lugnt för mig tycker jag. Vi var på julbord på Djurgården dagarna innan jul och så var vi på några biografer o såg nyaste filmerna, vilket vi har som lite tradition numera, med barn o barnbarn. 

Någon vit jul blev det ju inte,men det börjar vi bli vana vid numera härnere i Stockholm. Däremot hos dotra i Sundsvall, där är det jättemycket snö o riktigt kallt. 

Andra dottern som bor i Spånga, de var till Åre över julen o ddå hade vi Sigge här hemma. Han blir 14 år nu i vår o är fortfarande lika springtokig som vanligt. Han har fått ngn slags knöl vid analen, som var blodfylld tidigare, så vi vet ju inte hur länge han hänger md. Men han är med då dotra springer sina träningsrundor. Helt otroligt.

Våra hundar är det som vanligt med, som tur är. Wille har sitt hö ben med artros o gillar att vara hemma då det regnar o är busväder. Men på morgnarna då leker o busar han, o så tar han en lekvända även på kvällen. 

Fåren mår bra, jag har rengjort o smörjt in deras klövar pga den blöta vintern. Det blir så blött o geggigt så de tår ju mycket ute i blötan. Inte alltid de går in i sitt hus, där är det torrt o fint. Mockar ut ofta lite i taget o fyller på med halm.

Själv har jag inte mått så bra denna vinter, värk i mina ben o fötter, så ett taag tänkte jag skaffa mig en sk. scooter att åka på. Men så kom jag på att var ska jag åka med den?? Nya motorvägsavfarten som blir klar om ca en månad, där får man varken gå eller cykla på. Vi blir liksom instängda här nu vad det gäller promenad neråt samhället. Jag får väl ta bilen då jag ska ut med hundarna. Avfarten går ca 200 m ifrån vår tomt, men grannen är det värre ca 100 m till vägen. Den här vägen kommer att bli väldigt belastad, bla. kommer alla tunga transporter ifrån KF lagret att gå här. Inte mycket att göra åt, bara se glad ut.

Idag fick vi avliva en äldre höna som var vinglig o kraftlös. Vi får väldigt mycket ägg nu, de satte fart till jul med äggproduktionen.

Jag är helt galen, har anmält mig till en hundkurs, Startklass i Litslena !!! ganska långt att åka, mitt ute på landdet på ett gärde har de en hall. Blir det inte snöoväder så ska jag väl fixa det. De är Blues som ska gå den, ngt måste jag göra med hunderiet tycker jag. Har blivit dålig på det sista året. Det är tråkigt att det inte går att få in bilder här i bloggen numera.Gå in o titta i Photogallery eller bilder i sidan Photon. 

Nu ska jag lägga mig o titta på en serie jag följer på Netflix, ha det så gott o var rädd om djuren

Hälsar Nettan

Juletider

Posted on December 19, 2017 at 12:10 PM Comments comments (0)

Nu är det bara ett par dagar till julafton o sedan vänder det o blir ljusare tider.Just nu är jag bättre i benen, jag tar en magnesiumtablett till natten. Men min högerfot hänger inte riktigt med vissa dagar, o då blir jag halt igen.

”Min” kör har haft uppträdande med vackra julsånger o det var jättekul. Härligt att sjunga, bla. Sjöng vi Carolas, I min famn o det var inte ett öga torrt. Så sjöng vi även Rudolf med röda mulen o en del andra jullåtar, 9 st totalt. Nu är det uppehåll med kören till i januari, å börjar vi träna in nya låtar för att sedan uppträda på äldreboenden här i kommunen.

Jag var till klubbsstugan idag o satte upp en ljusstake i fönstret, ddet var ingen som gjort det i år. Även om det inte är några aktiviteter nu, så ser det trevligt ut.


Dagen

Posted on November 27, 2017 at 4:10 AM Comments comments (0)

Dagen börjar som vanligt med fruktansvärd värk i benhinnorna o under fötterna. Smörjer in mig med Tigerbalsam i ryggslut o knän. Tar mig ner till djuren, men det är inte lätt att gå då fotsulorna värker så. 

I helgen var vi uppe i Kulturhuset olyssna på  Sextetten med Gubbröra som hade alla fina låtar i sin repertoar, det var Evert Taube o Ove Törnquist bla.Jätteroligt men det är väl mest det man orkar numera. Funderar starkt på att skaffa en skoter att köra då det funkar med vädret.

Vet inte riktigt hur länge jag ska  orka med denna värk o läkaren skyller bara på fibro ovsett vad det är. Mediccinen jag fick gör mig liksom bedövad o det känns inte så bra. Skiter i den. 

Idag är det varmbad som gäller, det ser ut att bli ett bra väder, solen försöker ta sig fram o det är barmark. Tuppen den äldste jagar den yngr som vanligt, förstår inte att alla tuppar ska hålla på så där....

Nu ska jag kämpa mig ut med hundarna innan jagåker till badet.


HA EN BRA DAG alla ni som kan o inte kan....

Kram  på er

Mörker o regn

Posted on November 23, 2017 at 1:40 PM Comments comments (0)

Idag har vi varit till hundklubben o tränat lite lydnad med Blues. Wille fick också köra lite o han blir så glad. Däremot gillar han inte att vara på klubben för det smäller en del från Livgardet. Så när Wille fick sitta i bilen o vänta, då hade han bitit sönder en plastkasse i småbitar. Han blir så orolig, lilla gubben. Tror det är åldern, han vaknar också en gång varje natt o ska ut, och när han kommer in så är han jättepigg o busar o vill ha godis…

Jag har fått en ny medicin nu igen att prova mot värken, få se hur länge jag tar den. Den hemska värken har avtagit iaf, men vet inte hur medicinen kan påverka mig på lång sikt. Det är en epilepsimedicin. Min värk har varit, som om man tänker sig att min hud är för trång, det värker alltså i HELA kroppen, det stramar liksom.

Vi hade lite vitt här i ett par dagar, men nu har det regnat o är lika mörkt igen. Jag har julpyntat ute nu, det är nästan roligare än att pynta inne. Ska inte göra s mycket inne i år, mest ljusslingor i genomskinliga vaser, det tycker jag är snyggt.Dagen

Posted on November 9, 2017 at 12:35 PM Comments comments (0)

Ingen rolig dag idag o inte heller natten som varit. Vaknade stup i kvarten av att mina ben värker och bränner samtidigt som de är iskalla. Somnade framåt småtimmarna o blev väckt av Wille. Kavade mig upp o gick till djuren. Men sedan var jag tvungen att lägga mig en timme till, helt slut

Tog mig runt hundpromenad i Aspviksskogen, ett ben före det andra. Trött hela dagen, nu hoppas jag att jag får sova utan värk i natt. Inte kul detta, kan det vara ngt som klämmer i ryggraden……

I helgen som var fick iaf hundarna göra en del uppletande i skogen. Hundarna går det ingen nöd på 

Nu är det storm utanför fönstret o så det hemska mörkret. Roligt iaf med kören som jag är med i nu. Vi har börjat med julsångerna  

Tyvärr får jag inte in bilder här, Photobucket där jag laddar upp bildeern vill ha betalt numera. Men ni kan kolla i fotoalbumen längst ner i hemsidanHA DET GOTT 


knstigt ibland får jag in de

Projekt Doris

Posted on October 15, 2017 at 1:10 PM Comments comments (0)

De finns ett forskningsprojekt som heter Doris, där vissa utvalda testas för diabetes. För 20 år sedan var jag med där o blev nu kallad igen i veckan. Det gick ju bra, förutom sköterskan en han, skulle ta blod i armvecket. Tre stick i hö arm, inget blod, två stick i vä armveck, inget blod. Då sa jag till honom att ta i handen, INGET blod... Slutligen hämtade han en kollega, en tjej, ett stick i vä arm o 4 rör blod. Där ser man. Hade det varit ngn annan så hade väl killen som stack nålen i en så många ggr åkt på en propp.....

Idag har fåren blivit klippta o är så rena o fina nu. CA 7 kg ull har jag nu till försäljning. Men det är ingen förtjänst, det kostar en del att få de klippta.

Nu är alla dynor o kuddar intagna för denna säsong. 

Vi har en rådjursfamilj som har gått på gärdet bredvid oss o betat nu i ett par veckor. Stubben är kvar, så de hittar nog en del havre o gräs på baacken. De är så söta, bara tittar på oss då vi är ute, inte rädda alls, känner sig nog trygga.

Livet

Posted on October 6, 2017 at 4:05 PM Comments comments (0)

Det är mycket som ska göras o hinnas med. Var på återbesök med Blues, det håller på att läkas i munnen på honom, vetten tog tre tänder för 10 dagar sedan o han har stygn kvar, som ska går bort av sig själva. Bara hoppas på att det fortsätter att läka trots sista antibiotikatabletten. Vettan säger att man ska borsta tänderna VARJE dag. Jag borstar hundarn en gång i veckan, men det sa vetten att det inte gör ngn nytta. Hur ska man hinna med allt. Så ska jag själv sköta mig, jag har fått diagnos diabetes 2, inte kul. Jag ligger precis ovanför gränsen med godkänt sockervärde. Min försäkring jag haft gick ut då jag fyllde 65, förra året. Om jag nu skulle ha diabetes, å hade jag ju kunnat fått det förra året, för då hade jag fått 420 000 kr av min sjukförsäkring. Det är ju typiskt att den går ur då man blir pensionär.... Nu har jag börjat med kortison igen, inte ngn hög dos men ändå. Jag kan ju inte gå o röra mig o det blir bättre med kortisonet. Det är som att välja mellan pest o kolera. Kortisonet höjer nämligen sockret.

Det är mycket nu, ska till tandläkaren, går på träning i varmbassäng med en grupp, besök till diabetessköterska , o så ska jag på en ögonbottenröntgen. Peppar peppar, så sover jag bra nu, det är perioder då det inte funkar bra heller. Nej jag ska inte klaga. 

Fåren ska klippas nästa helg, hönsen lägger inte ett enda ägg just nu, men ruggar så hela hönshuset är fullt med fjädrar varje morgon..

Dags att ta in pelargonerna nu, då de blommar som bäst för det börjar bli kallare nu på nätterna+ att alla dynor ska upp på vinden.

Jag tränar lite som jag kallar aktivitetsbana till hundarna då jag är på hundklubben. Det är lite av varje de får göra, både hinder, gå på pallar, snurra runt, en del rallyskyltar osv. Ingen tävling, men de blir iaf aktiverade, grabbarna. 

Den här hemsidn börjar bli så f-baskat tungrodd, men att byta, vilket jobb det kulle bli att föra över hela NettansCorner till ngt annat ställe.

Hoppas ni har det bra och var rädd om djuren.


Här är Mona o Blues då jag sist var upp till Sundsvall

Hösten

Posted on October 2, 2017 at 12:50 PM Comments comments (0)

     Nu  har Blues varit hos "tandläkaren" o tagit bort tandsten+ ett par tänder. Han är sydd i munnen o får inte tugga på ngt hårt  inom tre veckor. Stygnen ska försvinna av sig själv. På fredag ska vi tillbaka o kolla i munnenatt allt är bra. Blues får pencillin  ett par dagar till. 


Nu är hösten här. Idag är det full storm o det ösregnar. Jag var upp till dotra i Sundsvall i helgen o då var vi ner till Spikarna på Alnön. Så vackert där o det växte vallmo i skrevorna. 

Diverse

Posted on September 14, 2017 at 1:25 PM Comments comments (0)

Ja jag var med Wille till vetten, men det finns inte så mycket mer att göra för honom än smärtstillande, mycket Omega3 och att anpassa promenaderna efter hans dagsform. Det har varit mycket till vetten nu ett tag, och tyvärr behöver jag ta Blues till tandstensrengöring. Ena sidan, den långa tanden, den heter ngt som Molusk eller liknande… där har tandköttet krupit upp. Fy vad pengar det går. Så har jag köpt ny madrass IGEN, köpte en på Jysk för bara knappt en månad sedan, som skulle vara så bra för värkande kroppar. MEN icke sa Nicke, funkar inte alls. Jag klippte sönder min gla Tempur innan, den var ca 20 år…… Så idag kom nästa madras TM sängar, har lagt på den idag och hoppas verkligen att den ska fungera, så jag kan sova ordentligt. Det sticker o brinner i hela min kropp då jag vaknar på mornarna, inte kul. Men skulle jag stanna i sängen så kom jag nog aldrig upp igen, så stel som jag är.

Häromdagen var vi till Enköpings BK igen o tränade hund, Laila o jag. En mycket trevlig brukshundklubb.

Idag köpte jag hem lite barrväxter i miniformat att sätta ute. Jag har en liten hörna där det är en kant med bara låga barrväxter, vi kallar den Romantiska hörnan, det låter va!!! Den växt jag köpte idag på Lidl heter Chamaecyparis pisifera !!! Lågväxande barrbuske, men finns även som stor, upp till drygt 1 meter. Pelargonierna är som vackrast denna tid, o snart är det väl dags att börja ta in dem.

Fåren har vi tagit hem, så de går i sina vanliga hagar nu o betar ner det sista innan frosten kommer. Så har jag tagit hand om en höna som en familj nere i samhället bara låtit gå utan ngn skötsel. Ungarna hade väl ledsnat, en tupp hade de också o kaniner, men de är borta. Vilket föredöme dessa föräldrar blir för sina barn!!!! Det finns folk till allt, fy säger jag bara.

Nu är det dags för nyheterna o senare ska jag lägga mig i min nya madrass o hoppas på ett ”under”

Ha en bra helg

 

Diverse

Posted on September 1, 2017 at 3:50 PM Comments comments (0)

Nu märks det att sommaren är slut, mörkret kommer tidigt på kvällarna , men det är fortfrande ljust på mornarna o det gillar jag. Tycker inte om mörker. Nu har hundarna vari o kvällskissat. Wille haltar mycket nu o idag då jag gick nere vid IP, så skrek han till o ramlade omkull. Jag ska till vetten på tisdag o se om vikan göra ngt mer för honom. Jag har värkmedicin Previcox och har köpt grönläppd mussla på djurapoteket, men inget verkar hjälpa.

Själv har jag fåt diagnos diabetes, jag ligger inte jättehögt, på gränsen hela tiden, men äter en Metformin per dag. Det känns vemodigt när vänner ska skiljas o även flytta från kommunen. Vi har bekanta som nu ska dela på sig, tråkigt när vi haft trevligt ihop.Imorgon sk jag följa med min kompis till Skärplinge o titta på ett hus. Det är väldigt billigt där. Det roligaa är att då jag var liten så var jag varje sommar däruppe påen bondgård o jag bara älskade det. Få se om jag inte svänger förbi där i morgon.

Det funkr bra med Sigge här i veckorna o så får han komma hem till helgerna. Men han är förskräcklig på att skälla, han kan stå här på gården o stormskälla på ingenting....
Rss_feed