Blogg

view:  full / summary

Diverse

Posted on March 12, 2019 at 1:30 PM Comments comments (0)

Nu har vi fått in riktigt kallt väder igen. Iskyla ifrån norr. Det var ju barmark här ett tag, som nu är borta, isigt är det men väldigt vackra soliga dagar. Min sambo är hemma igen, det visade sig även vara lungsäcksinflammation, o ska nu vara bra" sägs" det. Vi får väl se.Han börjar jobba igen i morgon!!! Om vi nu ska tala sjukdomar, så har jag senaste veckan fruktansvärd värk i hö arm o i armbågsleden, så jag kan inte sitta så länge vid datorn, kan inte heller ligga o hålla boken vid läsning.Jag läserväldigt mycket. Armen är som domnad o kan inte tex. kamma mig med hö armen eller byta örhängen osv. Tyvärr är detta sådant som kommer med fibron, överansträngning i musklerna.

Min ena hundkompis har ramlat o brutit handleden, ja det kan hända mycket i halkan. 

Jag har laddat litet växthus inne nu med tomatfröer, jag sätter alltid tomater, det blir de godaste, de smakar sommar.

Hönsen lägger bra med ägg nu o jag har varit tvungen att höja äggpriserna eftersom fodret har blivit så mycket dyrare. De som kostar mest är faktiskt fåren, iaf nu på vintern. Så får man hoppas att det inte blir en sådan torka som det var i somras 2018, det var förskräckligt.

Nej, nu kan jag inte skriva mer, min axel o arm bara svider, det är jobbigt att alltid ha värk.

Nu får ni ha det så bra därute, titta gärna in på min andra hemsida http://kulturbojen.webs.com  

LIVET

Posted on March 4, 2019 at 2:20 PM Comments comments (0)

Sista dagarna har vi fått vinter igen. Snöglopp o dimma. Så händer det saker som ställer livet på ände. Min smbo har haft under några år (efter sin prostataoperation) en del bekymmer med bla. hjärtsäcksinfammation. Nu i fredags kväll blev det akut in med ambulans till sjukan. Han är fortfarande kvar där, en infarkt har de meddelat+en del annat såsom läckande hjärtklaff, en ngt svullen hjärtaorta+ en hosta som inet går över. På sjukhuset går de igenom en massa nu, så får vi se vad det ger. 


Jag tänker då jag åker in till sjukhuset, vilken stress det är med alla bilköer och folk kör om det ska gå så himla fort hela tiden. Varför ska folk ha så bråttom????? Så kommer man in till sjukhuset o det finns inte en enda parkering ledig o folk åker runt runt o letar. Faan jag får panik. Lyckades idag tillslut hitta en parkering utefter en liten väg BAKOM sjukhuset. Se´n får man gå bra så långt till automaten o betala. Och så in från baksidan på sjukhuset o leta sig fram till avdelningen genom kulvertar och hissar.


Imorse tränade jag Blues i hundrummet på klubben. Vanliga startklassmoment + runda kon och sedan fick han stå på pallen o går runt, det kallas bakdelsträning. 

Ingenting kommer en gång, eller vad säger man. Ngn har skrapat min bil på förarsidan, tråkigt då bilen bara är ett par år. Få se nu om jag får ut från Försäkringsföreningen, eftersom jag har halvförsäkring så får jag ju inte ifrån försäkringbolaget. Ochså idag upptäckte jag en SKRUV i ett däck strax innan jag skulle åka till sjukhuset. Men det fick jag hjälp med på en gång av verkstaden AutoExperten här ner i "byn".


Ni får ha det så bra, man vet aldrig vad framtiden har i sitt säte...............


Diverse

Posted on February 11, 2019 at 11:45 AM Comments comments (1)

Så mycket snö vi har jaft ett tag nu, men så blev det 6 gr häromdagen o regn, så nu känns det som vår. Snön sjönk ner väldigt fort, allt är ju inte borta men nu är vi på gång. I går städade jag ut hönshuset o hönsen gick omkring på gården o betade gräs o njöt i solen. 

Ni som gillar o läsa, jag har ett tips. Tatueraren i Aushzwitz av Heather Morris, en sann berättelse ifrån förintelselägren. Det är inte bara elände, där finns även sann kärlek o omtanke. 

Och gillar ni Freddie Murphys pampiga låtar så vill jag rekommendera ffilmen Bohemien Raphsody, så himla bra. De  handlar om hans korta liv, med mycket härlig musik. Jag var o såg den på Bio Rio inne i stan, där vi i publiken fik sjunga med under ledning av en stand in...

      Nu håller jag på o letar hantverkare för lite jobb på huset. Bla. ska ett fönster påvinden bytas, och    det                                                                       sitter väldigt högt upp på ena husgaveln, o så ska det byta läkt o målas på samma gavel. Det är i                                                                    inte lätt det här med hantverkare, o vi har ju inget rotavdrag pga vi inte äger huset. 
 
Vattenbrunn IGEN

Posted on January 25, 2019 at 2:50 PM Comments comments (0)

Jaha så var det dags igen. Fick ta hit rörmokaren igen, då vattnet bara la av. Nu har vi bytt ut allting, o hydroforen är rengjord (ska göras var annan var tredje år) vilket vi naturligtvis inte gjort. Det är en ganska komplicerad anläggning. Brunnen är  ute på ett åkern  o sedan leds vattnet ca 100 meter in i källaren där hydroforen är o därifrån går vattnet UPPÅT till huset. Nu hoppas jag vi ska slippa besvär på ett tag. 


Här har vi snö ordentligt nu o det är så vackert. Många åker utomlands den här tiden på året, Thailand o Kanarieöarna. Tyvärr kan vi inte lämna varken huset eller djuren, så det blir till att vara hemma. 

Lite undehållning kan man iaf göra. Ska gå på Singolong på Biorio o sjunga med Mercury !!! Rhapsody Det blir kul 


Diverse

Posted on January 16, 2019 at 7:45 AM Comments comments (0)

Nu är det klart med reparation av vattenrör o dylikt, skönt. Nu väntar vi på fakturan...


Ännu en begravning är det dags att bevista igen, det duggar tätt med släkt o vänner som går bort. Denna gång är det min äldsta moster, 91 år blev hon. Hon har alltid varit frisk, inga värkproblem iaf, o bott hemma hela tiden UTAN hemtjänst. Tyvärr hann jag inte med att träffa henne, jag hade planerat nu i januari, men så blev det inte. 

Nu sitter jag med Bluesen i knät, han vill alltid sitta i knät då jag arbetar i datorn. I veckan tränade vi på klubben o Blues var så självsäker, han hämtade apporten o lämnade den vid fötterna.Han har tidigare släppt en bit ifrån, men nu kunde jag ta den inna han släppte, jättekul. 

Diabetesköterskan fick för sig häromveckan då jag var på koll  att jag hade för högt blodtryck 144x78. Så jag fick åka idag o ta nytt, det är bra 138x77 o 70 i puls. Det är nämligen så att, då man har värk i kroppen eller ngn förkylning eller liknande dågår blodtrycket upp, men det ligger bra.

Mycket sjukdom nu, min sambo har lunginflammation, har gått i flera veckor med hosta o kom äntligen iväg till akuten i helgen. Han hostar ju upp lungorna , mycket otäckt, och har nu fått antibiotika.


Sverige !!!

Posted on January 12, 2019 at 12:35 PM Comments comments (0)

Som alla vet så har vi fortfarande inte fått ngn regering i vårt landd, helt otroligt. Jag fattar inte heller hur reglerna går till, men både Löfven och Kristersson har blivit nedröstade som statsminister o ändå är det på gång nu att Lövfen ska bli det, fattar nada.


Härhemma har vi nu fått ordning på brunnen ute på gärdetdär vi tar vårt vatten. Äntligen i går så fick vi tag på en seriös rörmokare. Så nu har vi nya rör i brunnen, skönt. Nu ska det förhoppningsvis inte bli mer "stora" fel. 


Varit till diabetes sköterskan i veckan occh jag hade bra prover. HBA1 C låg på 48 , sjunkit från 49 så det är bra. Det är en mätning på långtidsssockret. Håller vikten gör jag också, men ändå så vill sjukvården att man ska gå ner så man har en "getingmidja".......


Jag var på masage i går och det har jag inte gjort på bra länge, kanske ett år eller så. MEN  jag blev så dålig så det ar riktigt otäckt, värk i hela kroppen o helt borta, fruktansvärt läskigt. Har man fibro kanske detta inte är så bra . Däremot mina varmbad varje vecka , då blir jag pigg efteråt. Nu vill jag till våren hitta ngt att göra med Blues, skulle vilja åka på ngt helgläger, men det enda jag hittat hitills är bara ungdomsläger, och det är jag inte längre, ngn ungdom alltså :)Fårens o hönsens manikyr

Posted on January 6, 2019 at 9:10 AM Comments comments (0)

Nu är alla helger över, skönt tycker jag. Jag känner mig alltid stressad av julhelgerna. Vi  hade storm i förra veckan o många blev utan el, dock inte vi. Men, det händer alltid ngt då man ha hus o djur. Pumpen ute i brunn la av samma dag som stormen, men den var inte inblandad i det. Jag var utan vatten i tre dagar, tufft, men jag är ganska van, gubben jobbar ju så jag får fixa härhemma. Kommunen har en "vattenkiosk nere i samhället så jag åkte dit med dunkar. Nå pumpen kom på, MEN då läckte röret som går från pumpen ut till källaren där vattnet går in i en hydrofon. Nu rinner det läckande vattnet ner i brunnså det är ingen skada skedd, så vatten har vi nu, men det ska komma en rörmokare o sätta dit röret. Hoppas det inte tar för lång tid, för det är ju så, en lite läcka blir alltid större tillslut. 


Fåren har fått manikyr i helgen, måste nämligen klippa klövarna ca var 3e månad för att de ska må bra o gå bra. Inte alla som tänker på det, det vet jag. Hönsen har också fått fotvård med klippta klor o insmörjningav vaselin..

Nu i veckan ska jag på diabeteskoll, det blir jag kallad på var 3e månad o det är ju bra. Jag had ebra värden sist o jag hoppas det står sig.

Postgången nuför tiden är ju inte att lita på. Skickade en pudeldekal till en kund den 22 dec. o den har inte kommit fram än, så i morgon bitti får jag ringa Schenker. Har skickat mycket med dem o det har alltid fungerat tidigare. 


Diverse

Posted on January 2, 2019 at 11:50 AM Comments comments (0)

I natt har det varit storm över stora delar av landet. Inga träd här hemma har gått, men på andra ställen ligger det träd över vägarna. Jag sover bra konstigt ng då det stormar. det är lite mysigt då man ligger i värmen o vet att det inte  finns några träd som kan nå huset. 

Min fibro har satt igång ordentligt, det svider o värker längs revbenen på hö sida, upp i hö hals o huvud  o går ner  längs hö benet. Det känns som om jag har spräckt ngt revben, men det är säkert den j-la fibron. Undrar ibland varför o hur det kommer sig att man står ut.... Var på varmbadet idag o satt i bubbelpoolen där vattenstrålarna gav mig en del massage. Är nog dags att jag bokar massage igen, tyvärr är det väldigt dyrt. 

Var på bio i mellandagarna osåg julens film Lyckligare kan ingen vara med David Hellenius, den var bra. Men den vi var på i höstas Lyrro, det var den sämsta film jag någonsin sett. Lyckligare kan ingen vara, den såg vi på MOS på annandagen o det var helt galet med folk. Ni som inte vet så är MOS en förkortning av Mall of Scandinavia, o det är ett jättestort centrum i flera våningar. Nä det är inget för mig, fast där finns många olika restauranger med mat ifrån hela världen o det är ju kul. 

   Här ser ni en våning på MOS

Julen

Posted on December 26, 2018 at 6:20 PM Comments comments (0)

Tänk , vi fick en vit jul detta år. De sista två åren var det så grått o regnigt, härligt. Tyvärr så just idag Annandagen, så är det plusgrader o snön sjunker ihop. Idag ska jag , min dotter o syster på bio. Det har blivit tradition att gå varje år i mellandagarna. I år blir det Lyckligare kan ingen vara med bla. David Helenius. 

Lite annorlunda jul blev det i år. Vi firade julen den 22a i Spånga hos ena dottern. Vi hade julklappslekar och quiz efter maten o hade väldigt trevligt.

Julerian

Posted on December 7, 2018 at 1:00 PM Comments comments (0)

Här är jag med o sjunger i vår trevliga kör Sångglädje. Vi var på Bro Centrum , kallades Julerian med flera knallar med sina stånd. 

Kören sjöng även på Norrgården (äldreboende) , men då kunde jag inte vara med eftersom vi var på begravning av en av Bennys bröder i Håtunagården


Rss_feed