Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Welcome to 

Blogg

Blogg

view:  full / summary

SOMMAREN

Posted on September 10, 2021 at 2:55 PM Comments comments (0)

Den här websidan harbytt ägare ifrån Webs.com till Vistaprint.se, så det är en del konstigheter härinne nu som jag hoppas de nya ägarna fixar till.En del bildder tex. har försvunnit.

Iaf så har detta nog varit dden värsta sommaren jag haft. Huvudvärk, yrsel, synbortfall , obalans . Det tar sådan tid för allt då läkarna ska hjälpa en. Nu ska jag iväg nästa vecka. Läkaren vill sätta in trombyl, men det är osäkert eftersom jag ffår stora blåmärken så ffort jag stöter i ngt. 

Nu går det inte att ladda upp bild, skulle visa er hur jag ser ut på armarna. 

Fåren har jag tagit bort nu, Lantbrukstjänst var här o avlivade de här hemma o tog ed kropparna. Det gick bra, snabbt o lugnt. Jag var tvungen att vara med ,men det gicck bättre än vad jag förväntat mig. SOMMAREN

Posted on July 29, 2021 at 12:55 PM Comments comments (1)

Ja det var länge sedan nu jag skrev. Det har nog varit den värsta sommaren på länge. Min hälsa har inte varit den bästa. I april ngn gång började med huvudvärk o nackvärk varje dag. Jag började gå på behandling på Familjeläkarna i Barkarby, som är min nya VC. I slutet av månaden höll jag på att kratta o det snurrrar till o jag hamnar på knäna. Tur var att jag hade en trädgårdssoffa bredvid som jag höll mig i . Tänkte snabbt , vad gör jag. Tittade upp med huvudet o allt gick runt. Var är min tfn, den låg på verandan. Hur tar jag mig dit.Jag andades ddjupt o stapplade in till sängen. Jag åkte inte in till akuten, vilket jag borde gjort. Sedan ständig huvudvärk  o yrsel i veckor. Tillslut å jag hade tid hos läkaen, så fick jag göra en MR på hjärnan. 


Jag har ett 1 cm ärr efter en stroke med hjärnblödning. Nu väntar jag på ett besök på St.Erik för kontroll av hö öga där jag också haft värk sedan i våras, även runt ögat i tinningen.


Om en vecka kommer Lantbrukstjänst o avlivar mina får. I år har jag fått 3 levande kycklingar, de är 4 vveckor nu. 

Nu är jag trött, orkar inte så mycket.


Ha det gott därute.

Hälsar Annette

Hackad

Posted on April 29, 2021 at 1:40 PM Comments comments (35)

Det finns folk till allt. Jag har blivit hackad , först på Facebok, där ngn tog över mitt konto o skickae en massa ifo om en tävling o frågde efter tfn till mina vänner på fejjan. De flesta förstod att det inte var jag, medans andra trodde jag blivit galen som skiccckade sånt :(

Det var på fredagen, så på måndag morgon då ajg öppnade datorn, så gick det inte att komma in. Då var jag hackad där också + att de tagit över min e-post adress. Var jättenervös om de kunde ta mina pengar. Som tur är har jag en kompis som är proffs på detta så nu funkar det igen. 


En av mina svarta hönor har lagt sig att ruva, MEN jag plockar bort äggen under henne, för det är "troligtvis" den hönan som förra året hackade ihjäl sina kycklingar då de kom ur äggen. 


Fåren har fallit ur lite o nu är de galna då det börjat bli grönt. De smet i morse då jag bytte hage, men mina  får är så tama så jag skakade lite på en burk o ropade på dem. I år har jag inte fått tag på min duktiga årklippare( han är tydligen sjuk , vet ej vad). Hittade en nylärd tjej som klippte, o sedan ska min bonde sluta sälja hö i höst o åren iaf två av de är gamla nu , men jättepigga, så jag behöver ta bort de till hösten Hur det nu ska gå till :mad:V�?REN

Posted on April 22, 2021 at 1:10 PM Comments comments (0)

Våren har kommit i går 21 april var det 17 gr o så varmt att det gick inte att sitta länge vid kökhörnan där det blir extremt varmt. MEN i natt o under hela dagen har det snöat, snöblask o kraftig blåst. 


Nu håller folk på att vaccinera sig mot Covid-19.Jag har inte beställt tid än. De visade sig att den ena sortens vaccin Astra Zenica KAN ge svåra biverkningar, blodproppar och inre blödningar. Ska jag ta så vill jag INTE ha den sorten. Jag går ALLTID med visir i affärerna o spritar mig. Men känner även ångest ibland för den situation vi har. 

Hönsen lägger fortfarande massor av ägg, men ingen ha lagt sig att ruva, vilket brukar ske under våren. 

Jag har varit o kramat lamm också, har kamrater som just nu har 38 lamm, + 20 tackor , mammorna.Så underbara de är. 


VINTER

Posted on February 12, 2021 at 2:05 PM Comments comments (0)

Nu jäklar blev det vinter, sista veckorna har det varit 10-16 gr på natten o köldgrader även på dagen. Men ändå många fina dagar med sol. Då jag inte tar bilen för att gå med Blues på morgonen så är jag vungen att gå utefter stora vägen här en bit o på hemvägen ska jag över ett stort dike vid vägen. Eftersom det är så mycket snö nu så vågar jag inte gå ner utan jag åker kana ner. Blues tycker det är jättekul.

Nu får jag inte in ngn bild, den är för stor. Jag vet ju inte vad det ska vara för storlek.

ÄNTLIGEN men spåren efter mig syns ju inte.

Hönsen lägger fortfarand emycket ägg och de håller sig inne nu i kylan. Det är bara de yngsta som går ut en sväng då jag gör rent på morgonen. Fåren älskar kyla o snö, då jag kommer ner skuttar de som lammungar.Jag ska börja fylla på lite ny jord till inneblommorna,men får inte tag i ngn jord.

Ang.coronaepidemin så har 12 500 personer dött nu så klagas det på nyheterna idag att det är tomma plater på äldreboendena så personal blir uppsagda!!!!

Jag har eldat upp den gla rishögen som legat i ett par år. Lite bensin så satte den igång o tog inte så lång stund, trots att den var jättestor. 

Är less på kylan nu, men gillar snö.

Nästa vecka ska jag på diabeteskontroll i Barkarby VC. Tyvärr har min läkare sedan 30 år gått i pension, jättetråkigt för mig, då hon kände mig utan o innan. Få se nu hur det bli med den nya. Här i Bro vill jag inte gå om det inte blir nödvändigt...


Ni får ha det så bra och var rädda om er


DET HÄR ÄR EN AV MINA KOMPISARS HUNDAR  

Diverse

Posted on January 29, 2021 at 2:05 PM Comments comments (0)

Den här katten räddade jag under januari den hade varit ute sedan maj 2020. Ni kan läsa mer om den under fliken Höns, Katter och fåren på vänster sida 

Det har varit mycket nu ett tag igen. Jag upptäckte att inne i vedspisen var ett järnbelägg trasigt, det fick jag beställao det tog en månad !! innan det kom+ lite annat strul med firman. Alltså kunde jag inte elda på en månad . Så kollade jag kasetten i vardagsrummet, o såg att runt glasdörren ska det vara ett "rep" typ som på fönster där ddet är kitt. Det fattades på fler ställen, så då blev det att köpadet o sätta fast. 

Vedklyven bytte jag slang på som går från oljesicternen o ner till motorn, för den var trasig o läckte , med påföljden att jag även bytte olja.

 

CORONAN

Posted on December 8, 2020 at 1:00 PM Comments comments (1)

Nu är det 7200 personer som avlidit i Sverige. Tre vaccin är klara för vaccinationer nu. Idag börjar Storbrittanien att vaccinera , de är först i Europa. Ryssland har ett "eget" vaccin o har redan börjat vaccinera. Frågan är om jag törs ta vaccinet. Jag har aldrig tagit vanlig influensavacin. 

Det är mest gamla på boenden som dör, men viruset är konstigt med många olika symtom. Och en del får långtidscovid och blir aldrig riktigt bra igen. Det är otäckt. Jag har visir på mig då jag handlar o tvättar o spritar mig regelbundet. Träffar bara en liten del vänner o mest ute. Jag är ute väldigt mycket o det har jag ju alltid varit. Nu är det ju ingen snö heller så då kan jag ju tom. hålla på i trädgården ofixa lite ved. 

Tackan Greta mår bra nu och hönsen har äntligen börjat värpa så smått.De har haft uppehåll VÄLDIGT länge tycker jag.


Divan Greta

Posted on November 13, 2020 at 1:20 PM Comments comments (0)

 Jag hade ute Distriktsveterinär i onsdags till tackan Greta, då hon haltat svårt i flera dagar och det visade sig vara en varböld mellan klövkapseln o klöven uppe i tån. Vetten spolade rent och Greta fick en metacamspruta och jag fick en extra att ha hemma om det behövdes.

Så var det meningen att hon skulle stå inne torrt och det gick ju åt skogen direkt. Hon kunde inte vara själv utan hon blev skogstokig och kastade sig mot väggarna o mig knockade hon i skallen då jag beslöt att öppna dörren.

Nu innebär det att jag måste byta bandage varje dag och det kan jag ju säga är inte det lättaste med en tjurig fårtacka på 70 kg. Lägga henne ner själv, det är bara att glömma, så jag får stå på knäna o bråka med hennes klöv.... Jag med mina onda muskler, inte kul. Helt slut efter varje omgång

Bild , kolla i Foton 

Diverse

Posted on September 25, 2020 at 3:10 PM Comments comments (0)

Nu är snart hösten här, trots varma dagar med uppåt 21 gr, men det känns i luften framåt em. att det blir kyligre i luften. Det känns också i kroppen ditekt när kylan kommer. Hela sommaren har händer o ben funkat, men nu är det kört igen. Det positiva är väl att min diabetes2 ligger jättebra, var hos doktorn senast idag. 

Jag har fått ihop ved nu för vintern, klöv det sista i går. Nu är det bara hö som ska intill fårens vinterfoder. De tre kycklingar som jag räddade ifrån den elaka hönsmamman, som hackade ihjäl 4 av sina nykläckta kycklingar, de tre blev hönskycklingar o det är ju riktigt roligt, att jag slapp ta bort kycklingtuppar i år. 

Det tråkiga i år är att min dotter ifrån Sundsvall inte kommer ner ngt i år.Jag brukar annars åka upp ett par ggr om året, men har ju djuren att ta hand om, de kan jag inte bara lämna, o sedan börjar det bli lite jobbigt att sitta o köra så långt , om jag ska vara ärlig.  


Det är inga aktiviteter på min hundklubb, så där har jag inte varit mycket. Däremot så var det Hundens vecka för ett tag sedan o då hittade jag på nätet att Vällingby BK hade en del aktiviteter för hund.Så dit åkte jag. De hade nosaktiviteter, rally, agility och en tipsrunda. Alltid ngt att göra. Diverse

Posted on August 14, 2020 at 4:15 PM Comments comments (0)

Oj , länge sedan jag skrev. Det händer mycket den här sommaren. Jag är så engarerad i "min" kulturföreningen Kulturbojen "rädda röda stugan".  Gå gärna in på länken och titta vad vi håller på med. 


Rss_feed

0