Blogg

view:  full / summary

Diverse

Posted on January 16, 2019 at 7:45 AM Comments comments (0)

Nu är det klart med reparation av vattenrör o dylikt, skönt. Nu väntar vi på fakturan...


Ännu en begravning är det dags att bevista igen, det duggar tätt med släkt o vänner som går bort. Denna gång är det min äldsta moster, 91 år blev hon. Hon har alltid varit frisk, inga värkproblem iaf, o bott hemma hela tiden UTAN hemtjänst. Tyvärr hann jag inte med att träffa henne, jag hade planerat nu i januari, men så blev det inte. 

Nu sitter jag med Bluesen i knät, han vill alltid sitta i knät då jag arbetar i datorn. I veckan tränade vi på klubben o Blues var så självsäker, han hämtade apporten o lämnade den vid fötterna.Han har tidigare släppt en bit ifrån, men nu kunde jag ta den inna han släppte, jättekul. 

Diabetesköterskan fick för sig häromveckan då jag var på koll  att jag hade för högt blodtryck 144x78. Så jag fick åka idag o ta nytt, det är bra 138x77 o 70 i puls. Det är nämligen så att, då man har värk i kroppen eller ngn förkylning eller liknande dågår blodtrycket upp, men det ligger bra.

Mycket sjukdom nu, min sambo har lunginflammation, har gått i flera veckor med hosta o kom äntligen iväg till akuten i helgen. Han hostar ju upp lungorna , mycket otäckt, och har nu fått antibiotika.


Sverige !!!

Posted on January 12, 2019 at 12:35 PM Comments comments (0)

Som alla vet så har vi fortfarande inte fått ngn regering i vårt landd, helt otroligt. Jag fattar inte heller hur reglerna går till, men både Löfven och Kristersson har blivit nedröstade som statsminister o ändå är det på gång nu att Lövfen ska bli det, fattar nada.


Härhemma har vi nu fått ordning på brunnen ute på gärdetdär vi tar vårt vatten. Äntligen i går så fick vi tag på en seriös rörmokare. Så nu har vi nya rör i brunnen, skönt. Nu ska det förhoppningsvis inte bli mer "stora" fel. 


Varit till diabetes sköterskan i veckan occh jag hade bra prover. HBA1 C låg på 48 , sjunkit från 49 så det är bra. Det är en mätning på långtidsssockret. Håller vikten gör jag också, men ändå så vill sjukvården att man ska gå ner så man har en "getingmidja".......


Jag var på masage i går och det har jag inte gjort på bra länge, kanske ett år eller så. MEN  jag blev så dålig så det ar riktigt otäckt, värk i hela kroppen o helt borta, fruktansvärt läskigt. Har man fibro kanske detta inte är så bra . Däremot mina varmbad varje vecka , då blir jag pigg efteråt. Nu vill jag till våren hitta ngt att göra med Blues, skulle vilja åka på ngt helgläger, men det enda jag hittat hitills är bara ungdomsläger, och det är jag inte längre, ngn ungdom alltså :)Fårens o hönsens manikyr

Posted on January 6, 2019 at 9:10 AM Comments comments (0)

Nu är alla helger över, skönt tycker jag. Jag känner mig alltid stressad av julhelgerna. Vi  hade storm i förra veckan o många blev utan el, dock inte vi. Men, det händer alltid ngt då man ha hus o djur. Pumpen ute i brunn la av samma dag som stormen, men den var inte inblandad i det. Jag var utan vatten i tre dagar, tufft, men jag är ganska van, gubben jobbar ju så jag får fixa härhemma. Kommunen har en "vattenkiosk nere i samhället så jag åkte dit med dunkar. Nå pumpen kom på, MEN då läckte röret som går från pumpen ut till källaren där vattnet går in i en hydrofon. Nu rinner det läckande vattnet ner i brunnså det är ingen skada skedd, så vatten har vi nu, men det ska komma en rörmokare o sätta dit röret. Hoppas det inte tar för lång tid, för det är ju så, en lite läcka blir alltid större tillslut. 


Fåren har fått manikyr i helgen, måste nämligen klippa klövarna ca var 3e månad för att de ska må bra o gå bra. Inte alla som tänker på det, det vet jag. Hönsen har också fått fotvård med klippta klor o insmörjningav vaselin..

Nu i veckan ska jag på diabeteskoll, det blir jag kallad på var 3e månad o det är ju bra. Jag had ebra värden sist o jag hoppas det står sig.

Postgången nuför tiden är ju inte att lita på. Skickade en pudeldekal till en kund den 22 dec. o den har inte kommit fram än, så i morgon bitti får jag ringa Schenker. Har skickat mycket med dem o det har alltid fungerat tidigare. 


Diverse

Posted on January 2, 2019 at 11:50 AM Comments comments (0)

I natt har det varit storm över stora delar av landet. Inga träd här hemma har gått, men på andra ställen ligger det träd över vägarna. Jag sover bra konstigt ng då det stormar. det är lite mysigt då man ligger i värmen o vet att det inte  finns några träd som kan nå huset. 

Min fibro har satt igång ordentligt, det svider o värker längs revbenen på hö sida, upp i hö hals o huvud  o går ner  längs hö benet. Det känns som om jag har spräckt ngt revben, men det är säkert den j-la fibron. Undrar ibland varför o hur det kommer sig att man står ut.... Var på varmbadet idag o satt i bubbelpoolen där vattenstrålarna gav mig en del massage. Är nog dags att jag bokar massage igen, tyvärr är det väldigt dyrt. 

Var på bio i mellandagarna osåg julens film Lyckligare kan ingen vara med David Hellenius, den var bra. Men den vi var på i höstas Lyrro, det var den sämsta film jag någonsin sett. Lyckligare kan ingen vara, den såg vi på MOS på annandagen o det var helt galet med folk. Ni som inte vet så är MOS en förkortning av Mall of Scandinavia, o det är ett jättestort centrum i flera våningar. Nä det är inget för mig, fast där finns många olika restauranger med mat ifrån hela världen o det är ju kul. 

   Här ser ni en våning på MOS

Julen

Posted on December 26, 2018 at 6:20 PM Comments comments (0)

Tänk , vi fick en vit jul detta år. De sista två åren var det så grått o regnigt, härligt. Tyvärr så just idag Annandagen, så är det plusgrader o snön sjunker ihop. Idag ska jag , min dotter o syster på bio. Det har blivit tradition att gå varje år i mellandagarna. I år blir det Lyckligare kan ingen vara med bla. David Helenius. 

Lite annorlunda jul blev det i år. Vi firade julen den 22a i Spånga hos ena dottern. Vi hade julklappslekar och quiz efter maten o hade väldigt trevligt.

Julerian

Posted on December 7, 2018 at 1:00 PM Comments comments (0)

Här är jag med o sjunger i vår trevliga kör Sångglädje. Vi var på Bro Centrum , kallades Julerian med flera knallar med sina stånd. 

Kören sjöng även på Norrgården (äldreboende) , men då kunde jag inte vara med eftersom vi var på begravning av en av Bennys bröder i Håtunagården

Hösten är här

Posted on November 15, 2018 at 2:25 PM Comments comments (0)

Nu är det väl iaf en riktig jäkla skitmånad, solen har inte visat sig på 2 veckor. Okey då, i morsse mellan 0800 och kvart över 8, då lyste den , se´n var det samma gråväder igen. Så är det så fuktigt, blött o geggigt överallt. Jag tycker jag har klarat mig ett tag, men nu känns allt så himla mörkt igen. Ändå håller jag igång, är ute jättemycket ute, långpromenader o så sköter jag djuren. Just nu håller jag på att sälja av höet som jag köpte ifrån Skåne i somras, FÖR MYCKET DYRA PENGAR. Fåren kan inte äta det då det är för grovt för idisslare. Däremot går det bra till kaniner o andra gnagare o även hästar som lätt blir feta.

http:// PB050213

Jag fick ju pank här i somras, då det inte fanns ett höstrå att köpa. Därav denna dyra affär, men nu plötsligt så har vår "leverantör" här i kommunen hö. Ja man lär sig lltid ngt nytt, visste ju inte att fåren inte kunde äta det hö jag skickade efter, det blev som sagt en dyr historia.

http:// PA270209

                                                                Här ligger Blues o myser.

                 Så har jag varit o skaffat två nya hyresgäster , de kommer ifrån Knutby. Två Åsbokycklingar födda i  augusti, och de har                                  acklimatiserat sig bra bland de andra i flocken. Kan tyvärr inte få in bilden här, den var för stor o jag har                                              problem att förminska dem


saknad

Posted on November 9, 2018 at 2:55 PM Comments comments (0)

saknad

Posted on November 9, 2018 at 2:40 PM Comments comments (0)

SAKNAR DIG WILLEHösten är här o lite vinter

Posted on October 4, 2018 at 12:10 PM Comments comments (0)

 Här är vi på Sundsvalls Brukshundklubb.En vacker höstdag., det var minusgrader ända till 10 på fm.Jag körde igenom Blues i Startklassen. Lägger upp några filmer härinne (om jag får in dem) det är inte alltid så lätt.


12 OKTOBER

Nu har vi en gammal vän härhemma under tre veckor. Det är mellanpudeln Sirri 12 å.Hon har varit inackorderad tidigare hos oss, ör ett par år sedan., MEN hon är så otroligt mager nu och trött. Jag hoppas hon överlever tills hennes matte kommer hem....  Nej det är inget skämt Skulle ngt hända så har jag mandat , ett papper skrivet av ägaren om tillåtelse att ta bort henne . Några långpromenader med henne gör jag inte , hon får vänta i bilen då Blues o jag går lite längre. 
Rss_feed