Blogg

view:  full / summary

Sistfödda kycklingen

Posted on June 19, 2019 at 6:05 PM Comments comments (0)

Uppdatering av kycklingen.Efter 31/2 timme hade en den sgs. torkat helt och jag satte in den till mamma höna som var ute . Kycklingen la jag i lådan o mamma höna var så duktig o la sig över kyllingen för tt värma den o alla de andra. Så nu är det 9 kycklingar som sover gott under mamma höna.

 

Inte nog med det, i morse var det en av hönsen som hade varit ute under natten o nu i kväll var hon inte i hönshuset. Misstänkte starkt att hon kanske gömt sig o sedan kommer ut med en drös kycklingar en vacker dag.... Blues o jag letade o mycket riktigt, i ett förråd med halmpåsar ( som alltså var stängt med skivor) , Där låg hon på 16 ägg, trots att påsen lagt sig på sidan.

De är för härliga dessa höns.

 


Här är kycklingen ett par timmar gammal o börjar nu att torka.

Sommarens "äventyr"

Posted on June 19, 2019 at 6:05 PM Comments comments (0)

Jag sitter här med en nykläckt kyckling i handen. Jag fick hjälpa den ur ägget. o nu den måste bli torr i min hand för att klara sig, eftersom den kom sent o de andra 7 kycklingarna är ute med sin mamma. Det är liv i den iaf för den piper o börjar nu så smått räta ut benen o huvudet måste också orka lyftas upp. Det är ju inte lätt då de legat ihopkrupna i 21 dagar i sitt ägg. Så här får jag sitta ett tag nu med kyllingen i handen o blåsa den torr...

Diverse

Posted on May 4, 2019 at 4:10 AM Comments comments (0)

Godmorgon Sverige. Nu har det gått en hel månad sedan sist o ddet har hänt mycket, men det mesta glömmer man bort. Iaf så har vi haft torr väderlek hela april månad. Ser inte bra ut för sommaren, om  det blir som 2018. Sista dagarna har det kommit lite regn, MEN även kyla, det är iskallt. Vantar, marmelucker oöverdragsbyxor. 


Tyvärr fick inte vår höna Korpen leva så länge hos oss. Hon blev sjuk o efter tre dagar inne i huset så dog hon. Det ar hon som hittades i somras utepå en skärgårdsö som heter Korpen. 


Själv har jag fått en riktig jäkla pollenallergi. Provat det nya som görrs reklam för Alegra, svindyrt, men det hjälper inte.Nu har jag fått en anna sort av läkaren som jag bara tagit ett par dagar. Vet inte hur lång tid det tar för att se om den fungerar.


Just idag vaknade jag med världens värk i ben o armar. Benen går åt alla håll när jag går o balansen blir därefter. Trött som en pelikan, inte alltd roligt med denna sjukdom. Svårt att resamig har jag också iag. I hela mitt liv har jag haft dessa problem,fibromyalgi och PMR. Ibland däckar man, o nästa dag kan jag hålla humöret uppe. Inte alltid lätt.


I veckan var vvi till Enköpings BK o körde ett lydnadspass, isklallt o regnigt o jag trodde aldrig Bluesskulle vara på humör, men det var han så det gick bra o han var pigg o glad. Då blir jag det också.


Fåglarna har fått rengjort i sina holkar så nu kan de flytta in. Det har minskat med småfåglar har jag märkt o även rådjuren har försvunnit här. Det beror nog mycket på motorvägsavfarten som öppnades nu i maj.


Så har jag varit upp en vända till dotra i Sundsvall o hjälpt henne. Stackarn hon har fått en neurologisk sjukdom, där huvudet är vridet åt sidan, så hon blir mycket handikappad av det. Hon väntar på tid hos neurolog, o tyvärr är det långa väntetider där.


Så passade  jag naturligtvis på att besöka eas hundklubb i Sundsvall. Den dagen blev det 19 gr så det var riktigt hett på planerna. Det finns lite bilder under Photon härinne.Blues träningstävling

Posted on April 3, 2019 at 2:20 PM Comments comments (0)

I kväll har vi gjort en träningtävling för första gången med mycket hundar o folk. Vi gjorde en startklass o Blues var väldigt duktig. Det enda som inte blev bra, och det visste jag, det är apportering,att han släpper då han kommer fram till mig. Men han hämtade iaf apporten trots all störning o han satt kvar på alla moment trots  att det på planen bredvid var hundar som också träningstävlade. 

Inget godis fick han på hela programmet, utan efter varje moment så var han glad o hoppade . Jag tyckte han gjorde bra ifrån sig, för han är väldigt störningskänslig o ibland behövs det bara att ngn hund skäller till o då kan han tappa koncentrationen. Det känns iaf roligt nu, det känns som jag har fått motivation igen att träna hund, även om inte Blues är så där jättepigg på lydnaden som Wille var. Efter passsset fick han korvbitar o en av sina älskade leksaker som han bär omkring på. Men så fort han gjort färdigt så vill han till bilen. Och nu sover han sött på kökssoffan.


Känner mig riktigt glad och nu ska jag se på Jägarna


HA DET GOTT 


Hundar

Posted on March 29, 2019 at 4:30 PM Comments comments (1)


Idag har jag varit till bästa pudelfrisören i Sala med Blues som fick sommarfrilla. Hon som klipper har storpudeluppfödning Art Attack, men har även denna lilla sötnos Vippan som är tre år, som är en jättetrevlig hund. Henne skulle jag kunna tänka mig att ha. 


Diverse

Posted on March 25, 2019 at 1:45 PM Comments comments (0)

Här svänger det , nu har vi vår igen, all snö är borta utom i vissa skrevor som ligger åt norr. Jag har tjuvstartat med vårbruket... fyller i hål i gräsmattan efter hönsens härjningar. Jag fyller på jord o de rafsar upp. Det har blivit jättefin jord ifrån komposten som legat ca 2 år. Min kompost är byggd av pallar och plank. Det där som brukar rekommenderas med bara kompostgaller, det blir aldrig bra, för det blir för torrt o det tar evigheter innan det blir jord. Min kompostjord är kolsvart, men den är nog ganska stark näringsmässigt, så jag får inte ha för mycket där jag ska odla. 

Inne har jag än så länge stt basilika, tomater och majs. Är du intresserad av fröodling, gå in o titta på https://www.odla.nu/shop/" target="_blank">OdlaNu

Min värk i högerarmen är borta (tills nästa gång), o så är det med fibron,det kommer på olika ställen hela tiden. Måste berätta tt man har tur ibland, även jag. Backade in i en bil på Willys park häromdagen. Hon stod o kollade var hon skulle parkera o hon stod så nära att min bil inte hann att "pipa". Det bästa var att samma dag som detta hände , så hade jag ringt mitt försäkringsbolag o satt på helförsäkring på bilen. Man ska ha ur ibland också, men lite förargligt mot försäkringsbolaget..

Diverse

Posted on March 12, 2019 at 1:30 PM Comments comments (0)

Nu har vi fått in riktigt kallt väder igen. Iskyla ifrån norr. Det var ju barmark här ett tag, som nu är borta, isigt är det men väldigt vackra soliga dagar. Min sambo är hemma igen, det visade sig även vara lungsäcksinflammation, o ska nu vara bra" sägs" det. Vi får väl se.Han börjar jobba igen i morgon!!! Om vi nu ska tala sjukdomar, så har jag senaste veckan fruktansvärd värk i hö arm o i armbågsleden, så jag kan inte sitta så länge vid datorn, kan inte heller ligga o hålla boken vid läsning.Jag läserväldigt mycket. Armen är som domnad o kan inte tex. kamma mig med hö armen eller byta örhängen osv. Tyvärr är detta sådant som kommer med fibron, överansträngning i musklerna.

Min ena hundkompis har ramlat o brutit handleden, ja det kan hända mycket i halkan. 

Jag har laddat litet växthus inne nu med tomatfröer, jag sätter alltid tomater, det blir de godaste, de smakar sommar.

Hönsen lägger bra med ägg nu o jag har varit tvungen att höja äggpriserna eftersom fodret har blivit så mycket dyrare. De som kostar mest är faktiskt fåren, iaf nu på vintern. Så får man hoppas att det inte blir en sådan torka som det var i somras 2018, det var förskräckligt.

Nej, nu kan jag inte skriva mer, min axel o arm bara svider, det är jobbigt att alltid ha värk.

Nu får ni ha det så bra därute, titta gärna in på min andra hemsida http://kulturbojen.webs.com  

LIVET

Posted on March 4, 2019 at 2:20 PM Comments comments (0)

Sista dagarna har vi fått vinter igen. Snöglopp o dimma. Så händer det saker som ställer livet på ände. Min smbo har haft under några år (efter sin prostataoperation) en del bekymmer med bla. hjärtsäcksinfammation. Nu i fredags kväll blev det akut in med ambulans till sjukan. Han är fortfarande kvar där, en infarkt har de meddelat+en del annat såsom läckande hjärtklaff, en ngt svullen hjärtaorta+ en hosta som inet går över. På sjukhuset går de igenom en massa nu, så får vi se vad det ger. 


Jag tänker då jag åker in till sjukhuset, vilken stress det är med alla bilköer och folk kör om det ska gå så himla fort hela tiden. Varför ska folk ha så bråttom????? Så kommer man in till sjukhuset o det finns inte en enda parkering ledig o folk åker runt runt o letar. Faan jag får panik. Lyckades idag tillslut hitta en parkering utefter en liten väg BAKOM sjukhuset. Se´n får man gå bra så långt till automaten o betala. Och så in från baksidan på sjukhuset o leta sig fram till avdelningen genom kulvertar och hissar.


Imorse tränade jag Blues i hundrummet på klubben. Vanliga startklassmoment + runda kon och sedan fick han stå på pallen o går runt, det kallas bakdelsträning. 

Ingenting kommer en gång, eller vad säger man. Ngn har skrapat min bil på förarsidan, tråkigt då bilen bara är ett par år. Få se nu om jag får ut från Försäkringsföreningen, eftersom jag har halvförsäkring så får jag ju inte ifrån försäkringbolaget. Ochså idag upptäckte jag en SKRUV i ett däck strax innan jag skulle åka till sjukhuset. Men det fick jag hjälp med på en gång av verkstaden AutoExperten här ner i "byn".


Ni får ha det så bra, man vet aldrig vad framtiden har i sitt säte...............


Diverse

Posted on February 11, 2019 at 11:45 AM Comments comments (1)

Så mycket snö vi har jaft ett tag nu, men så blev det 6 gr häromdagen o regn, så nu känns det som vår. Snön sjönk ner väldigt fort, allt är ju inte borta men nu är vi på gång. I går städade jag ut hönshuset o hönsen gick omkring på gården o betade gräs o njöt i solen. 

Ni som gillar o läsa, jag har ett tips. Tatueraren i Aushzwitz av Heather Morris, en sann berättelse ifrån förintelselägren. Det är inte bara elände, där finns även sann kärlek o omtanke. 

Och gillar ni Freddie Murphys pampiga låtar så vill jag rekommendera ffilmen Bohemien Raphsody, så himla bra. De  handlar om hans korta liv, med mycket härlig musik. Jag var o såg den på Bio Rio inne i stan, där vi i publiken fik sjunga med under ledning av en stand in...

      Nu håller jag på o letar hantverkare för lite jobb på huset. Bla. ska ett fönster påvinden bytas, och    det                                                                       sitter väldigt högt upp på ena husgaveln, o så ska det byta läkt o målas på samma gavel. Det är i                                                                    inte lätt det här med hantverkare, o vi har ju inget rotavdrag pga vi inte äger huset. 
 
Vattenbrunn IGEN

Posted on January 25, 2019 at 2:50 PM Comments comments (0)

Jaha så var det dags igen. Fick ta hit rörmokaren igen, då vattnet bara la av. Nu har vi bytt ut allting, o hydroforen är rengjord (ska göras var annan var tredje år) vilket vi naturligtvis inte gjort. Det är en ganska komplicerad anläggning. Brunnen är  ute på ett åkern  o sedan leds vattnet ca 100 meter in i källaren där hydroforen är o därifrån går vattnet UPPÅT till huset. Nu hoppas jag vi ska slippa besvär på ett tag. 


Här har vi snö ordentligt nu o det är så vackert. Många åker utomlands den här tiden på året, Thailand o Kanarieöarna. Tyvärr kan vi inte lämna varken huset eller djuren, så det blir till att vara hemma. 

Lite undehållning kan man iaf göra. Ska gå på Singolong på Biorio o sjunga med Mercury !!! Rhapsody Det blir kul Rss_feed