Blogg

view:  full / summary

Wille är inte med oss längre

Posted on September 2, 2018 at 2:00 PM Comments comments (0)

Ja tyvärr så var vi tvungna att låta Wille somna in, underveterinärbesöket. Han har ju haft problem ett bra tag med  kissandet till att börja med. Svårt att kissa, sedan tillkom besvär att bajsa. Vi gjorde en del försök med ngn medicin, tablett, vi gjorde ulraljud o vanlig röntgen. Så det sista var att gå in med kateter o kamera, och då visade det sig vara en blödande cancertumör i prostata, Så tråkigt, han lekte på morgonen inna vi åkte in. Hundar är otroliga, de vissar inget förrän det är för sent,De är flockdjur o hänger med så länge de kan. Det jag märkte sista tiden var väl att han ibland inte ville följa med ut o gå, men efter mina övertalningar så följde han alltid med iaf. Älskade hund, han var så social o glad,hälsade på alla o älskade att jobba. Dagen innnan han somnade in, så tränade vi klubben o han blev å lyllos då han fick gå fot.

Det är tystare härhemma nu, Wille höll igång hela tiden o kollade om det var skator eller om höken var i faggorna. Saknar honom så emellanåt så det värker i bröstet. Blues är inte alls samma hund som Wilson, men det ska väl gå bra ändå. Ska försöka få Blues mer intresserad av att jobba än vad han är nu. Just nu håller jag på med att få honom att ta apporten. Han hämtar, men släpper den då han kommer fram. Annars går hoppet bra, fjärrdirigeringen också och inkallningen är perfekt.

Det är Startklassen i lydnaden som jag  pratar om

Wille är inte med oss längre

Posted on August 26, 2018 at 2:40 PM Comments comments (2)

Wille är inte hos oss längre.

Det var en blödande canccerknöll på prostatan. Jag berättar mer en annan gångTropisk sommar

Posted on July 19, 2018 at 6:45 PM Comments comments (0)

Sommaren är lång, det mesta torkar bort, så kan man sjunga denna sommar. Visst är det härligt, men det gäller att överleva nu. Vattnet i brunnen sinar o dddjuren har inget bete o inget foder till vintern. Nu har ju jag varit snabb o köpt vinterfoder , eftersom våran vanliga höleverantör här i Håtuna inte ens svarar i telefon.Har hört att bönderna får uppemot 50 smt per dag, med förfrågan om foder.

Tyvärr är det foder jag skickt efter inte ngt bra, men jag får komplettera med fårpellets, vilket jag gjorrt tidigare, men nu är det ännu viktigare eftersom detta hö har inte ngt näringsvärde. Det heter gräsfröhö, och det blev dyrt. Höt är ifrån Fritsla nere i södra Sverige Ingemars Foder o Maskin, o det var inte billigt kan jag säga.

Härovanför betar fåren på ett bra bete nere i Aspviksbacken. Våra hagar häruppe är bara torkat gräs. 

Wille ska till vetten nu på måndag 23e juli på ett andra ultraljud. Sista visade en förändring i prostatan, nu hoppas vi på att det gtt ner. Det kan ju vara en inflammation o då går det att åtgära, allt behöver ju inte vara canser, som tyvärr är det första man tänker på. 


Här är de bränder som just nu härjar i landet, det är otäckt nu med all torka, o folk som inte kan låta bli att grilla eller skräpa ner i naturen. Det behövs bara en glasbit för att det ska ta eld som det ärnu i skog o mark.Minsta lilla gnista antänder nu.

Vi har tagit upp en vattenburk 1 kb vatten, som jag nu använder till mina blommor, brunnen är inte tom, men mycket mindre vatten i än vanligt, vi hoppas på regn nu så det fylls på. 

Vi får dansa regndansenwille

Posted on June 20, 2018 at 3:10 PM Comments comments (0)Willewerner till vetten idag, samma symtom som sist, prostatan såg bra ut, men han är kissnödig stup i kvarten o inte mycket kommer ut. Vanliga röntgen visade inga stenar eller annat. Urinen visade på ngn inflammation, så nu fick han antibiotika i tio dagar. Blir det inte bra så får jag beställa ett ultraljud, där syns mer. Wille är iaf pigg o leker, så det märks inget annat. Nu håller jag tummarna, annars måste vetten fortsätta leta o det första då blir som sagt ultraljud.

Tropisk sommar

Posted on June 11, 2018 at 3:00 PM Comments comments (0)

Tiden går o vi med den. Hela maj har varit som en tropisk sommar upp till hela 33 gr och inget regn. Inatt 10 juni, så kom det en skur o det är välbehövligt. Förra veckan var jag upp till Sundsvall och bodde på Almön där jag hyrde ett hus. Mona jMattisa jag o hundarna var där . Benny var hemma o passade djuren. Oturligt nog å blev det kallt däruppe, så det var jeans o tjocktröja på. Åkte alltså från 33 gr till max 10 och kall blåst. Men det gick bra, vi bodde jättebra o gick varje dag på strandpromenden utefter havet. Väldigt vckert är det o fina hus att titta på. 

Nu får jag inte in bilder härigen, men jag lägger ut i länken Foton här till vänster i sidan.

Vi har fått 4 kycklingar, de är 3 veckor nu, o vad jag kan se så är det 3 tuppar o en höna , så klart !!!  Idag har Sigge , Maris mellanpudel fått träffa Dumle schäfer i hundhimlen. Han blev 14 år drygt. :(

Vi har firat SBK s hundraårsjubileum på klubben och det var trevligt o bra arrangerat, ljum o varm kväll var det också.Värmen gör mig gott vad det gäller muskelvärken, sså det är skönt. Så har jag o några till representerat "min" kulturförening på Kungsfesten i Kungsängen som kommunen arrangerar. 

Här står vi vid utsikten på Norra bergen i Sundssvall

Blues bjuder upp till lek 
Diverse

Posted on May 4, 2018 at 5:00 AM Comments comments (0)


Oj idag är det 4 maj. Våren är på gång, men det är fortfarande väldigt kallt i vindarna. Nu har nya motorvägsavfarten öppnats 200 m från huset, men det funkar bra. Nackdelen är att jag får gå på den högt trafikerade nya vägen för att ta mig runt på mina hundpromenader, + att det blir dubbelt så långt för att ta mig upp till promenadvägarna vid gården Sandhagen. Se länk https://www.trafikverket.se/nara-dig/Stockholm/projekt-i-stockholms-lan/E18-trafikplats-Kockbacka/" target="_blank">http://https://www.trafikverket.se/nara-dig/Stockholm/projekt-i-stockholms-lan/E18-trafikplats-Kockbacka/

Invigningen var 3 maj med bandklippning o raggarturför kommunalrådet Camilla Jansson se länk https://photos.google.com/share/AF1QipMhE9WTci3BesKgYqIWp_Tgqd-GRHk0vaIBW7Q0FsB24MpXLUzZmlOQ3fBJJrh18Q?key=c2J2clFTQnlkMXVRVlFzSW1qUDlCTW9zeGpxQnh3" target="_blank">http://https://photos.google.com/share/AF1QipMhE9WTci3BesKgYqIWp_Tgqd-GRHk0vaIBW7Q0FsB24MpXLUzZmlOQ3fBJJrh18Q?key=c2J2clFTQnlkMXVRVlFzSW1qUDlCTW9zeGpxQnh3


Jag har en höna nu som ligger på ca 6 ägg, hon har aldrig fått ruva förut så jag låter henne hållas, fast jag helst inte vill ha besväret. Fåren ska klippas  den 16e o sedan släppas på vårt egen nya beteshage som vi fått av kommunen. Äntligen är den klar, det är ett himla jobb att sätta upp stolp o nät+att det kostar, men nu är det klart.

Jag har äntligen fått en läkare att skriva en remiss till ett rehab (efter alla år jag bett om). Jag föreslog Mälargården i Sigtuna. Har en kompis som varit där i tio dagar. Få se nu om de tar in mig som "bara" har värk o utmattning.


Diverse

Posted on March 12, 2018 at 11:25 AM Comments comments (0)

Idag tisdag 13 mars är det mulet, blött o grått. Annars har det hela februari o börjn av mars varit riktig vinter, äntligen. Jag gillar när det är snö o lite kallt, en del snöoväder har det ockå varit, speciellt i södra Sverige. Blues , jag o min kamrat LAILA har varit på klubben o tränat en stund i vårt lilla träningsrum. Iaf en gång i veckn är vi där, men promenader tar jag o hundarna givetvis varje dag minst två ggr.

Det är tufft nu med utgödsling av djuren, eftersom det är fuktigt så får jag mocka sgs varje dag åtminstone åt hönsen. Fåren her det mest geggigt runt matplatsen, så det börjar bli tungt att få bort gödseln. 

Kören har börjat o vi var häromveckan o sjöng för ett äldreboende här i Bro, alltid tacksamt. Snrt ska vi även sjung i vår kyrka, som invigs efetr ett års fuktrenovering. Det är riktigt roligt att sjung i kör. 

Den där kursen jag gick på med Blues är slut nu o jag gick inte sista gången, för det var sådant snöoväder, så det var nog lika bra det. Jag har inget hört ifrån intruktören, så var det med det. Skulle vilja hitta ngt hundläger till sommaren eller våren bara ett par dagar, men det är jättesvårt att hitt, de flesta vänder sig till ungdomar.

En tråkig sak hände här för några veckor sedan, Blues pappa blev överkörd, de bor i Köping. 

I år fyller SBK hundra år o vi ska ha en del aktiviteter i maj för att fira det

Nu sover hundarna gott efter att ha varit ute i snön, o så har de ätit sig mätta nu. Blues han ligger hopkrupen i en köksstol, o Wille i köksssoffan. Apropå mat så har jag köpt dietfoder nu till dem, jag ska ha ner de 1 kg var. Själv har jag gått ner 7 kg sedan novembero mitt blosocker har gått ner, känns bra. Jag äter bara kaffebröd en gång i veckan+ att jag äter mycket rotfrukter( som jag aldrig gillt förr) och det har givit resultat,.

diverse

Posted on February 12, 2018 at 2:20 PM Comments comments (0)

Nu har det gått en månad sedan sist. Sista veckorna har vi haft en lagom bra vinter, lite vitt på backen o några minusgrader. Men just idag så börjar det att regna o blåsa, riktigt skitväder. Jag har varit två ggr med Blues på kursen i Litslena. Det är en stor hall, som ett hangar, spån på golvet o plåttak,så det ärganska kallt, men funkar bra. Att jag går med Blues är för att ha lite störning på honom med andra hundarna o folk. Nu är vi bara 6 st men det blir ändå lite störning för honom. Vad det gäller moment o kontaktövningar så är det inga problem. Det går fort att åka dit, bara det inte snöar o är oväder. Jag gllar inte att köra i mörker o snöyra....

Februari är årsmötenas månad, och jag var på Enköpings BK i helgen. Nästa vecka är det dags för Bro-Håbos o föreningen Kulturbojens årsmöte. 

I morse vaknade jag med världens värk i kroppen igen, från nacken, ner i ryggraden o ut i benen. Det är konstigt, man lägger sig på kvällen o mår ganska bra, somnar bra osv. o så när jag vaknar är jag riktigt jävla dålig, hur f-n kan det vara så. Men det är bara att stappla ut till djuren o ge det de ska ha, o sedan få igång kroppen med promenad. Seg i huvudet o dötrött, ja det är egendomligt med denna sjukdom fibron.Svårt att förstå för utomstående. 

Vi har haft varg gått förbi häruppe i förra veckan, en granne såg den gå utefter planket vid nya motorvägsavfarten. 

Nya året 2018

Posted on January 12, 2018 at 2:30 PM Comments comments (0)

Jaha, då är vi inne på ett nytt år igen. Jul o nyår har varit lugnt, allt för lugnt för mig tycker jag. Vi var på julbord på Djurgården dagarna innan jul och så var vi på några biografer o såg nyaste filmerna, vilket vi har som lite tradition numera, med barn o barnbarn. 

Någon vit jul blev det ju inte,men det börjar vi bli vana vid numera härnere i Stockholm. Däremot hos dotra i Sundsvall, där är det jättemycket snö o riktigt kallt. 

Andra dottern som bor i Spånga, de var till Åre över julen o ddå hade vi Sigge här hemma. Han blir 14 år nu i vår o är fortfarande lika springtokig som vanligt. Han har fått ngn slags knöl vid analen, som var blodfylld tidigare, så vi vet ju inte hur länge han hänger md. Men han är med då dotra springer sina träningsrundor. Helt otroligt.

Våra hundar är det som vanligt med, som tur är. Wille har sitt hö ben med artros o gillar att vara hemma då det regnar o är busväder. Men på morgnarna då leker o busar han, o så tar han en lekvända även på kvällen. 

Fåren mår bra, jag har rengjort o smörjt in deras klövar pga den blöta vintern. Det blir så blött o geggigt så de tår ju mycket ute i blötan. Inte alltid de går in i sitt hus, där är det torrt o fint. Mockar ut ofta lite i taget o fyller på med halm.

Själv har jag inte mått så bra denna vinter, värk i mina ben o fötter, så ett taag tänkte jag skaffa mig en sk. scooter att åka på. Men så kom jag på att var ska jag åka med den?? Nya motorvägsavfarten som blir klar om ca en månad, där får man varken gå eller cykla på. Vi blir liksom instängda här nu vad det gäller promenad neråt samhället. Jag får väl ta bilen då jag ska ut med hundarna. Avfarten går ca 200 m ifrån vår tomt, men grannen är det värre ca 100 m till vägen. Den här vägen kommer att bli väldigt belastad, bla. kommer alla tunga transporter ifrån KF lagret att gå här. Inte mycket att göra åt, bara se glad ut.

Idag fick vi avliva en äldre höna som var vinglig o kraftlös. Vi får väldigt mycket ägg nu, de satte fart till jul med äggproduktionen.

Jag är helt galen, har anmält mig till en hundkurs, Startklass i Litslena !!! ganska långt att åka, mitt ute på landdet på ett gärde har de en hall. Blir det inte snöoväder så ska jag väl fixa det. De är Blues som ska gå den, ngt måste jag göra med hunderiet tycker jag. Har blivit dålig på det sista året. Det är tråkigt att det inte går att få in bilder här i bloggen numera.Gå in o titta i Photogallery eller bilder i sidan Photon. 

Nu ska jag lägga mig o titta på en serie jag följer på Netflix, ha det så gott o var rädd om djuren

Hälsar Nettan

Juletider

Posted on December 19, 2017 at 12:10 PM Comments comments (0)

Nu är det bara ett par dagar till julafton o sedan vänder det o blir ljusare tider.Just nu är jag bättre i benen, jag tar en magnesiumtablett till natten. Men min högerfot hänger inte riktigt med vissa dagar, o då blir jag halt igen.

”Min” kör har haft uppträdande med vackra julsånger o det var jättekul. Härligt att sjunga, bla. Sjöng vi Carolas, I min famn o det var inte ett öga torrt. Så sjöng vi även Rudolf med röda mulen o en del andra jullåtar, 9 st totalt. Nu är det uppehåll med kören till i januari, å börjar vi träna in nya låtar för att sedan uppträda på äldreboenden här i kommunen.

Jag var till klubbsstugan idag o satte upp en ljusstake i fönstret, ddet var ingen som gjort det i år. Även om det inte är några aktiviteter nu, så ser det trevligt ut.Rss_feed