Blogg

view:  full / summary

Hösten är här

Posted on November 15, 2018 at 2:25 PM Comments comments (0)

Nu är det väl iaf en riktig jäkla skitmånad, solen har inte visat sig på 2 veckor. Okey då, i morsse mellan 0800 och kvart över 8, då lyste den , se´n var det samma gråväder igen. Så är det så fuktigt, blött o geggigt överallt. Jag tycker jag har klarat mig ett tag, men nu känns allt så himla mörkt igen. Ändå håller jag igång, är ute jättemycket ute, långpromenader o så sköter jag djuren. Just nu håller jag på att sälja av höet som jag köpte ifrån Skåne i somras, FÖR MYCKET DYRA PENGAR. Fåren kan inte äta det då det är för grovt för idisslare. Däremot går det bra till kaniner o andra gnagare o även hästar som lätt blir feta.

http:// PB050213

Jag fick ju pank här i somras, då det inte fanns ett höstrå att köpa. Därav denna dyra affär, men nu plötsligt så har vår "leverantör" här i kommunen hö. Ja man lär sig lltid ngt nytt, visste ju inte att fåren inte kunde äta det hö jag skickade efter, det blev som sagt en dyr historia.

http:// PA270209

                                                                Här ligger Blues o myser.

                 Så har jag varit o skaffat två nya hyresgäster , de kommer ifrån Knutby. Två Åsbokycklingar födda i  augusti, och de har                                  acklimatiserat sig bra bland de andra i flocken. Kan tyvärr inte få in bilden här, den var för stor o jag har                                              problem att förminska dem


saknad

Posted on November 9, 2018 at 2:55 PM Comments comments (0)

saknad

Posted on November 9, 2018 at 2:40 PM Comments comments (0)

SAKNAR DIG WILLEHösten är här o lite vinter

Posted on October 4, 2018 at 12:10 PM Comments comments (0)

 Här är vi på Sundsvalls Brukshundklubb.En vacker höstdag., det var minusgrader ända till 10 på fm.Jag körde igenom Blues i Startklassen. Lägger upp några filmer härinne (om jag får in dem) det är inte alltid så lätt.


12 OKTOBER

Nu har vi en gammal vän härhemma under tre veckor. Det är mellanpudeln Sirri 12 å.Hon har varit inackorderad tidigare hos oss, ör ett par år sedan., MEN hon är så otroligt mager nu och trött. Jag hoppas hon överlever tills hennes matte kommer hem....  Nej det är inget skämt Skulle ngt hända så har jag mandat , ett papper skrivet av ägaren om tillåtelse att ta bort henne . Några långpromenader med henne gör jag inte , hon får vänta i bilen då Blues o jag går lite längre. Hösten är här

Posted on September 30, 2018 at 2:50 PM Comments comments (0)

:)Nu har hösten gjort sitt inträde och livet går vidare (utan Wille). Faktum är att Blues har blivit en helt anna hund. Han är tjålig och han lyssanar på mig, ser mig i ögonen och gillar att träna nu. Han är mer uppmärksam. KOnstigt, men så kan det bli. Inte säkert att våra hundar trivs helt tillsammans. En del tar mer plats än andra,  kanske det är så. Fåren mår bra o de väntar på klippning. Det blir sent i år, Oscar vår eminenta klippare har inte tid förrän nu i mitten av oktober. Själv har han 300 får o då kan ni tänka er när de får lamm, hur mycket det blir att stå i. Han har en går ovanför Norrtälje , https://www.facebook.com/search/top/?q=oskar%20mattssons%20f%C3%A5rklipperi" target="_blank">Norr Marma heter gården.

Hönsen mår bra, vi har nu två "födelsedagshönor". Det är folk som gett höns o tupp till ngn som fyller år, bara för att det är kul... Den ena hönan hittades ute i Bro samhälle o gick omkring vid vägen. Den andra hade gått ute på en ö i flera veckor. Ön heter Korpön, så vi kallar henne Korpen. Svart är hon också så det passar bra.Den ifrån Bro är lejongul, hon går inte riktigt lika bra ihop med flocken, hon ligger längst ner i tangordningen . Jag försöker få tag på två nya Åsbohöns,men det är inte det lättaste. 15 höns har jag nu totalt, men som sagt vill ha två till med nytt blod. Tupparna som jag födde upp, de blev till mat. (inte till oss)

Jag har tagit in alla mina pelargonier , de blommar som mest nu. Så vackra.Och min blåa Riddarsporre blommar för andra gången nu så här sent. Naturen har tagit igen efter torkan, det är så grönt o fint nu i hagarna.:)


Wille är inte med oss längre

Posted on September 2, 2018 at 2:00 PM Comments comments (0)

Ja tyvärr så var vi tvungna att låta Wille somna in, underveterinärbesöket. Han har ju haft problem ett bra tag med  kissandet till att börja med. Svårt att kissa, sedan tillkom besvär att bajsa. Vi gjorde en del försök med ngn medicin, tablett, vi gjorde ulraljud o vanlig röntgen. Så det sista var att gå in med kateter o kamera, och då visade det sig vara en blödande cancertumör i prostata, Så tråkigt, han lekte på morgonen inna vi åkte in. Hundar är otroliga, de vissar inget förrän det är för sent,De är flockdjur o hänger med så länge de kan. Det jag märkte sista tiden var väl att han ibland inte ville följa med ut o gå, men efter mina övertalningar så följde han alltid med iaf. Älskade hund, han var så social o glad,hälsade på alla o älskade att jobba. Dagen innnan han somnade in, så tränade vi klubben o han blev å lyllos då han fick gå fot.

Det är tystare härhemma nu, Wille höll igång hela tiden o kollade om det var skator eller om höken var i faggorna. Saknar honom så emellanåt så det värker i bröstet. Blues är inte alls samma hund som Wilson, men det ska väl gå bra ändå. Ska försöka få Blues mer intresserad av att jobba än vad han är nu. Just nu håller jag på med att få honom att ta apporten. Han hämtar, men släpper den då han kommer fram. Annars går hoppet bra, fjärrdirigeringen också och inkallningen är perfekt.

Det är Startklassen i lydnaden som jag  pratar om

Wille är inte med oss längre

Posted on August 26, 2018 at 2:40 PM Comments comments (2)

Wille är inte hos oss längre.

Det var en blödande canccerknöll på prostatan. Jag berättar mer en annan gångTropisk sommar

Posted on July 19, 2018 at 6:45 PM Comments comments (0)

Sommaren är lång, det mesta torkar bort, så kan man sjunga denna sommar. Visst är det härligt, men det gäller att överleva nu. Vattnet i brunnen sinar o dddjuren har inget bete o inget foder till vintern. Nu har ju jag varit snabb o köpt vinterfoder , eftersom våran vanliga höleverantör här i Håtuna inte ens svarar i telefon.Har hört att bönderna får uppemot 50 smt per dag, med förfrågan om foder.

Tyvärr är det foder jag skickt efter inte ngt bra, men jag får komplettera med fårpellets, vilket jag gjorrt tidigare, men nu är det ännu viktigare eftersom detta hö har inte ngt näringsvärde. Det heter gräsfröhö, och det blev dyrt. Höt är ifrån Fritsla nere i södra Sverige Ingemars Foder o Maskin, o det var inte billigt kan jag säga.

Härovanför betar fåren på ett bra bete nere i Aspviksbacken. Våra hagar häruppe är bara torkat gräs. 

Wille ska till vetten nu på måndag 23e juli på ett andra ultraljud. Sista visade en förändring i prostatan, nu hoppas vi på att det gtt ner. Det kan ju vara en inflammation o då går det att åtgära, allt behöver ju inte vara canser, som tyvärr är det första man tänker på. 


Här är de bränder som just nu härjar i landet, det är otäckt nu med all torka, o folk som inte kan låta bli att grilla eller skräpa ner i naturen. Det behövs bara en glasbit för att det ska ta eld som det ärnu i skog o mark.Minsta lilla gnista antänder nu.

Vi har tagit upp en vattenburk 1 kb vatten, som jag nu använder till mina blommor, brunnen är inte tom, men mycket mindre vatten i än vanligt, vi hoppas på regn nu så det fylls på. 

Vi får dansa regndansenwille

Posted on June 20, 2018 at 3:10 PM Comments comments (0)Willewerner till vetten idag, samma symtom som sist, prostatan såg bra ut, men han är kissnödig stup i kvarten o inte mycket kommer ut. Vanliga röntgen visade inga stenar eller annat. Urinen visade på ngn inflammation, så nu fick han antibiotika i tio dagar. Blir det inte bra så får jag beställa ett ultraljud, där syns mer. Wille är iaf pigg o leker, så det märks inget annat. Nu håller jag tummarna, annars måste vetten fortsätta leta o det första då blir som sagt ultraljud.

Tropisk sommar

Posted on June 11, 2018 at 3:00 PM Comments comments (0)

Tiden går o vi med den. Hela maj har varit som en tropisk sommar upp till hela 33 gr och inget regn. Inatt 10 juni, så kom det en skur o det är välbehövligt. Förra veckan var jag upp till Sundsvall och bodde på Almön där jag hyrde ett hus. Mona jMattisa jag o hundarna var där . Benny var hemma o passade djuren. Oturligt nog å blev det kallt däruppe, så det var jeans o tjocktröja på. Åkte alltså från 33 gr till max 10 och kall blåst. Men det gick bra, vi bodde jättebra o gick varje dag på strandpromenden utefter havet. Väldigt vckert är det o fina hus att titta på. 

Nu får jag inte in bilder härigen, men jag lägger ut i länken Foton här till vänster i sidan.

Vi har fått 4 kycklingar, de är 3 veckor nu, o vad jag kan se så är det 3 tuppar o en höna , så klart !!!  Idag har Sigge , Maris mellanpudel fått träffa Dumle schäfer i hundhimlen. Han blev 14 år drygt. :(

Vi har firat SBK s hundraårsjubileum på klubben och det var trevligt o bra arrangerat, ljum o varm kväll var det också.Värmen gör mig gott vad det gäller muskelvärken, sså det är skönt. Så har jag o några till representerat "min" kulturförening på Kungsfesten i Kungsängen som kommunen arrangerar. 

Här står vi vid utsikten på Norra bergen i Sundssvall

Blues bjuder upp till lek 

Rss_feed